Älä osallistu Facebookin 10 yhtyettä -villitykseen – saattaa olla turvallisuusriski

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Facebookissa on saattanut viime viikkoina törmätä haasteeseen, jossa kehotetaan listaamaan kymmenen yhtyettä. Käyttäjän kavereiden on tarkoitus selvittää, mitä yhtyeistä hän ei ole oikeasti nähnyt livenä.

Viattoman oloisessa meemissä saattaa kuitenkin piillä turvallisuusriski. Käyttäjän ensimmäinen konsertti, levy tai suosikkiyhtye ovat yleisiä turvakysymyksiä lukuisissa palveluissa. Mikäli hakkerit saavat tämän selville, voivat he päästä helposti käsiin käyttäjän yksityisille tileille.

Tietoturvayhtiö Rook Securityn Tom Gorup ei usko meemin syntyneen yrityksenä kalastella käyttäjien tietoja. Hän kuitenkin suosittelee ihmisiä olemaan varuillaan sen suhteen, mitä tietoja itsestään he paljastavat sosiaalisessa mediassa.

– Kehotan ihmisiä yleensä välttämään sellaisiin kyselyihin vastaamista, Gorup paljastaa USA Today -lehdelle.