Netflix ei maksanut hakkerin lunnaita – hittisarjan uudet jaksot verkkoon

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

The Dark Overlord -nimellä esiintyvä hakkeriryhmä on kertonu vuotaneensa verkkoon kymmenen Orange is the New Black -sarjan uutta jaksoa. Ryhmän mukaan jaksot vuodettiin, sillä sarjaa esittävä suoratoistopalvelu Netflix ei vastannut heidän uhkavaatimukseen.

Hakkerit uhkasivat viikonloppuna jakaa suositun sarjan uuden tuotantokauden 10 ensimmäistä jaksoa etukäteen, mikäli Netflix ei maksaisi sille lunnaita bitcoineina. Kun yhtiö ei vastannut vaatimukseen, toteutti hakkeriryhmä uhkauksensa.

Orange is the New Black -sarjan uusien jaksojen on määrä ilmestyä virallisesti 9. kesäkuuta. Hakkereiden käsiinsä saamat jaksot olivat peräisin jälkituotantoon erikoistuneelta Larson Studios -yhtiöltä. The Dark Overlord -ryhmän mukaan he ovat onnistuneet varastamaan myös kymmenien muiden sarjojen jaksoja.

– Muilla yhtiöillä on vielä aikaa pelastaa itsensä. Tarjouksemme on edelleen voimassa – toistaiseksi, hakkeriryhmä uhkasi.

Daily Telegraph -lehden mukaan FBI tutkii parhaillaan tietomurtoa. Orange is the New Black on yksi Netflixin suosituimmista sarjoista. Sen uuden kauden on odotettu keräävän suoratoistopalvelulle huomattavan määrän uusia tilaajia.