Mitä ihmettä?! C-kasetit ovat yllättäen tekemässä paluuta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jonnet eivät muista! -lausahdus voidaan hyvällä syyllä yhdistää moniin musiikkiformaatteihin, mutta varsinkin C-kasetteihin se sopii erityisen hyvin. Vielä 90-luvulla kasetit muodostivat merkittävän osan musiikkikaupasta, mutta formaatti on sittemmin kadonnut jo historian syövereihin. Vai onko sittenkään?

ELBOW

Nyt nimittäin on esitelty ELBOW-niminen konsepti, joka on BrainMonk-parivaljakon käsialaa. Älylaitteisiin kyllästyneet Andrius Zemaitis ja Marius Paulikas kehittivät konseptin, jossa C-kasettia soittaa siihen yhdistettävä pienikokoinen lisälaite. Tähän mennessä keksintö on ehditty jo palkita useilla kansainvälisillä design-palkinnoilla.

Retrobuumia elävässä länsimaisessa maailmassa tällainen soitin olisi tervetullut lisä ja takuuvarma hipsterimagneetti. Toistaiseksi ei ole tiedossa tullaanko tuotetta jatkokehittämään mahdollisesti myyntiin saakka, vai jääkö tuote pelkäksi prototyypiksi. Ainakaan heti ei kannata lähteä viemään C-kasettipinoja roskakoriin, jos sellaisia on vielä varastoissa jäljellä.