Playboy-malli alastomana vuorenhuipulla – someraivo pyhän vuoren häpäisystä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tavalliset turistit eivät usein tiedä mitkä paikat ovat paikallisille asukkaille tai alkuperäisasukkaille pyhiä, tai eivät ymmärrä ottaa todesta varoituskylttejä. Nyt Playboy-malli ja Playmate Jaylene Cook on joutunut someraivon kohteeksi poseerattuaan alastomana Uudessa-Seelannissa sijaitsevan Taranaki-vuoren huipulla.

Jaylene Cook julkaisi noin 300.000 seuraajalleen alastonkuvan, jossa hän seisoo vuorenhuipulla vain kengät ja hansikkaat yllään. Kuvan yhteydessä hän kertoo miten raskasta vuorelle nouseminen oli henkisesti ja fyysisesti. Tuolloin Cook tuskin vielä aavisti millainen kohu kuvan ottamisesta ja julkaisemisesta seuraisi.

Vielä kuvaa julkaistessaan Jaylene kertoi olevansa saavutuksestaan todella ylpeä. Sittemmin mielipide on voinut muuttua. Sinänsä kaunis valokuva suututti paikalliset maorit, koska tulivuori on maoreille pyhä paikka, eikä siellä sovi poseerata alastomana. Tilannetta voidaan verrata siihen, että joku poseeraisi alastomana esimerkiksi Vatikaanin Pietarinkirkossa.