Keikkaraportti: Ghost toi uudet soittajansa tulikasteeseen suomalaisyleisön eteen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ruotsalainen heavy metal bändi Ghost on ollut koko kevään ajan median otsikoissa bändin sisäisten ristiriitojen vuoksi. Yhtyeen keulahahmo Papa Emeritus III:n lisäksi bändissä soittaa nippu henkilöllisyytensä salaavia muusikoita, jotka tunnetaan ainoastaan nimellä Nameless Ghouls.

Uutisoinnin mukaan ruotsalainen maskin takana oleva laulaja Tobias Forge olisi vaihtanut kaikki pitkään bändissä soittaneet muusikot uusiin viime vuoden kiertueen päätteeksi. Tulehtuneiden välien takia Grammy-voittaneen bändin laulaja ja entiset yhtyeen jäsenet joutuvat puimaan asiaa oikeuden edessä.

Terhi Piiroinen, Stara
Terhi Piiroinen, Stara
Terhi Piiroinen, Stara

Loppuunmyyty Helsingin konsertti oli siitä mielenkiintoinen, että suurin osa kuuntelijoista odotti kieli pitkällä, kuinka uudet soittajat ovat omaksuneet Ghostin mentaliteetin, maneerit ja musisoinnin. Vastaus on tässä: Erittäin hyvin. Monet Ghostin aiemmin nähneet fanit kuvailivat vappukeikkaa parhaaksi näkemäkseen.

Terhi Piiroinen, Stara
Pekka Markkola
Terhi Piiroinen, Stara

Jo keikan ensimmäisestä kappaleesta saakka oli selvää, että yleisö sai rahoilleen vastinetta, kun viime vuoden listasinkku Square Hammer täräytti konsertin käyntiin.

Ainakin katsomoon välittyi tunnelma yhtyeestä, jossa soitetaan taitavasti, ja lavashow huokui saumatonta yhteistyötä. Yhtye oli ilo silmälle ja korvalle ennakkouutisoinnista ja yhtyeen taustasotkuista huolimatta.

Terhi Piiroinen, Stara
Terhi Piiroinen, Stara
Terhi Piiroinen, Stara

Viime kesänä Helsingissä Tuska-festivaaleilla ukkosmyrskyn keskellä soittanut yhtye saapui Helsingin jäähallille lumisessa vappuaaton säässä. Keikka eteni Ghostille tutulla kaavalla pitäen sisällään messumaisia saarnaosuuksia ja yleisön tunnelman nostattamista lähes rituaalimaisiin sfääreihin.

Tummanpuhuva suomalaiskatsomo lunasti niin ikään sen, mistä ammattimuusikot pitävät – kappaleita laulettiin kurkkujänteet suorina ja kunnianosoituksia jaettiin seisoviltaan taputtaen. Keikan biisilistan voi kuunnella tästä.