Lehti: Kuningatar Elisabetin kuolemasta kertomiseksi salainen koodisana

Viihdeuutiset · Stara.fi

Englannin Kuningatar Elisabetin terveydentilasta on viime päivinä virinnyt jälleen huolta, ja monet brittilehdet spekuloivat jo maailman mahtavimman monarkin menehtymisen jälkeisillä tapahtumilla. Tänään Guardian-lehti paljasti, että Kuningatar Elisabetin kuolemasta kertomiselle on oma salainen koodisanansa, joka ei tosin enää artikkelin jälkeen ole kovin salainen.

Lehden mukaan viranhaltijat ja palvelijat kertovat kuningattaren kuolemasta esimerkiksi pääministerille toteamalla ”London Bridge on kaatunut”. Tästä koodisanasta pääministeri tietää, että kuningatar on kuollut ja että hänen tulee käynnistää operaatio London Bridge. Operaatio sisältää toimenpiteet, jotka hallinnon tulee tehdä vallan siirtämiseksi perimysjärjestyksessä seuraavalle, eli tulevalle Kuningas Charlesille. Samalla Prinssi Williamista tulee Walesin Prinssi ja hänen vaimostaan Walesin Prinsessa.

Pääministerille kertomisen jälkeen kuningattaren kuolemasta tiedotetaan virallisia kanavia pitkin myös 15 eri maan hallitukselle Iso-Britannian ulkopuolella. Sen jälkeen vuorossa ovat 36 maata, joiden nimellinen keulahahmo Iso-Britannian päämies edelleen on.

Vasta tämän jälkeen tieto kuolemasta välitetään samanaikaisesti kaikille medioille, jotka välittävät sen puolestaan kansalaisille ja kertovat 12 päivän suruajan alkamisesta. Radiokanavien studioissa alkaa Guardian-lehden mukaan vilkkua sininen valo, joka kertoo, että kanavien on määrä vaihtaa musiikkinsa rauhalliseksi musiikiksi ja kertoa suru-uutiset. Televisiokanavien uutisankkureiden on määrä esiintyä tämän jälkeen mustissa vaatteissa.