Söisitkö näitä suhsiannoksia? Näyttävät merkkikengiltä

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Sosiaalisessa mediassa julkaistaan paljon ruoka-aiheisia kuvia, joista kekseliäimmät annokset on loihdittu näyttämään esimerkiksi arkisessa käytössä olevilta esineiltä tai tutuilta hahmoilta. Nyt sushista on muotoiltu kengiltä näyttäviä annoksia, ja makupalojen nimi on shoeshi.

Instagramiin on julkaistu uudenlaisia sushikuvia, joissa riisit muodostavat kalan kanssa tuttuja kenkämalleja. Milanolaisen SakanaSushin valikoimiin kuuluvat kenkäbrändejä kunnioittavat sushiannokset ovat kuin minikokoisia tennareita ja tohveleita. Annokset on ravintolan omistajan, Yujia Hun loihtimia, Food Envy uutisoi.

Sushin perusainesosina voidaan pitää sushi-riisin lisäksi nori-leväarkkeja, wasabia, soijakastiketta ja pikkelöityä inkivääriä, eli garia. Makirullien sisälle pannaan perinteisesti kurkkua, tonnikalaa, lohta tai avokadoa.