Tosielämän Breaking Bad! Kemianopettaja tuomittiin metamfetamiinin valmistuksesta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen New Mexicossa asuva lukion kemianopettaja on tuomittu vankeuteen metamfetamiinin valmistuksesta. Tapaus saattaa kuulostaa erittäin tutulta, sillä se muistuttaa hämmästyttävän paljon Breaking Bad -sarjan juonikuviota.

56-vuotias John W. Gose jäi KVIA-uutissivuston mukaan kiinni viime lokakuussa liikennevaloissa Las Crucesissa. Poliisit pidättivät hänet löydettyään miehen autosta kylmälaukun täynnä lasitavaraa, kumiletkuja ja erilaisia kemikaaleja. Niitä käytetään yleisesti metamfetamiinin valmistuksessa.

Kotietsinnöissä opettajan kotoa löydettiin aineita, joista olisi valmistunut lähes puoli kiloa huumetta. Sen arvo olisi ollut katukaupassa noin 41.000 euroa. Gose myönsi oikeudessa syyllistyneensä kiellettyjen huumeiden valmistukseen ja huumausainetarvikkeiden hallussapitoon.

Tapauksen ja Breaking Badin samankaltaisuudet eivät rajoittuneet ainoastaan Gosen ja sarjan päähenkilön virkaan. Breaking Badin Walter Whiten tavoin mies on asui New Mexicon osavaltiossa ja on keski-ikäinen, viiksekäs mies.