Isällä ja tyttärellä maailman leveimmät kielet – tällaista ei ole ennen nähty!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

New Yorkin Syracusessa asuvalla isällä ja tyttärellä, Byron ja Emily Schlenkerillä on samanlainen silmiinpistävä perinnöllinen piirre. Kummankin kielet ovat epätavallisen leveitä. Byron sai taannoin nimensä Guinnessin ennätysten kirjaan maailman leveimmän kielen omistajana.

Miehen kieli on uskomattomat 8,5 senttiä leveä. 16-vuotiaan Emilyn kieli on puolestaan 7,3 senttiä leveä. Se päätyi niin ikään ennätysten kirjan sivuille maailman leveimpänä naisen kielenä.

Emilyn mukaan hänen isänsä kieli on vain kasvanut ajan mittaan. Tytön mukaan syynä tähän on se, että Byron esittelee jatkuvasti kieltään ihmisille. Ihmiset myös mielellään vertaavat sitä samaa kokoa oleviin älypuhelimiin.

– Yksi asia mihin ihmiset voivat verrata kieleni kokoa on iPhone 6 -puhelin, Byron paljastaa Youtube-kanava The Wizard of Oddille.