Suomelle karmaiseva MM-selkäsauna – Leijonat-ryhmältä karu päivitys someen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomi koki tänään jääkiekon MM-kisoissa Pariisissa historiallisen karvaan tappion, kun se hävisi kotijoukkue Ranskalle tylysti lukemin 5-1. Samanlaista nöyryytystä ei ole suomalaisessa jääkiekossa tapahtunut miesmuistiin. Tämä näkyi myös Leijonien virallisessa Facebook-ryhmässä.

Suomen peli oli kautta linjan kuin koululaisten höntsyilyä, sillä kiekkomaana vain keskitasoisena pidetty Ranska piti suomalaisia lähes pilkkanaan koko kolmen erän ajan. Leijonien epävirallinen kannatusryhmä Leijonat noteerasi Facebookissa tämänkertaisen pelin poikkeuksellisen lyhytsanaisesti, mutta ytimekkäästi kommentoiden vain ”Ei kommentoitavaa…” ja kiteytti samalla varmasti monien suomalaisten tunnelmat.

Suomen ainoan maalin ottelussa teki toisen erän alussa puolustaja Mikko Lehtonen. Se ei kuitenkaan onnistunut saamaan Suomea kiekonsyrjään kiinni toivotulla tavalla. Suomi yritti raivokkaasti maaleja kolmannessa erässä, mutta Ranska laukoi viidennen maalinsa lopulta tyhjään maaliin.