Unelmaduuni tarjolla! Kierrä kesä festareita ja juo viiniä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen Union Wine Company etsii hakijoita taatusti mieluisaan kesätyöhön. Työntekijöiden tehtävänä on käytännössä kierrellä festivaaleja pakettiauton kyydissä viiniä maistellen.

Canbassador, eli tölkkilähettiläs, -tittelillä kutsuttavien työntekijöiden toimenkuvaan kuuluu erilaisten tapahtumien kiertäminen vuosimallin 1972 Citroen-autossa. Tapahtumissa he promotoivat Union Wine Companyn Underwood -tölkkiviinejä.

Työ eroaa monista muista promootiotehtävistä palkkansa ansiosta. Työntekijöille maksetaan 15-18 euron tuntipalkkaa, minkä lisäksi työhön kuuluu sairasvakuutus ja muita etuja.

Aivan vailla vaatimuksia unelmatyö ei kuitenkaan ole. Hakijoilta odotetaan vähintään 21 vuoden ikää, ajokorttia ja hyvää fyysistä kuntoa, sillä toimenkuvaan kuuluu myös raskaiden tölkkilavojen nostelemista. Lisäksi työntekijöiden tulee varautua siihen, että he viettävät tien päällä pitkiäkin aikoja kerrallaan.