Omaa räkää kannattaa syödä – vahvistaa vastustuskykyä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni pitää nenän kaivamista ja räkäpalleroiden syömistä ällöttävänä, epähygienisenä ja epäkohteliaana käytöksenä. Nyt tutkijat ovat kuitenkin kertoneet, että omaa räkää kannattaakin syödä useista syistä johtuen.

Massachusettsin tutkimuslaitoksen asiantuntijat ovat Daily Mail -lehden mukaan sitä mieltä, että omaa räkää on hyvä syödä. Siitä on hyötyä ihmisten perusterveydelle, vastustuskyvylle ja jopa henkilön hampaille. Tutkijat ovat kertoneet, että nenään kertyneet bakteerit parantavat ihmiskehon immuunisysteemiä silloin kun räkää syödään.

Tutkijoiden mukaan omien räkäpalleroiden syöminen on peräisin luonnollisesta tarpeesta parantaa omaa hyvinvointia ja vastustuskykyä. Jos henkilön tekee mieli syödä omaa räkäänsä, siihen on asiantuntijoiden mielestä hyvä syy ja hänen kannattaa niin tehdäkin. Tämän tavan kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana yleisillä paikoilla sillä terveysvaikutuksista huolimatta moni pitää sitä edelleen epäsopivana käytöksenä.