Pilvi kuin nousuun lähtevä Concorde – ihmiset luulevat UFO-aluksiksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Luoteis-Englannissa sijaitsevassa North Yorkshiressa on kuvattu erikoiselta näyttävä pilvi. Nopealla vilkaisulla pilveä voisi luulla nousevaksi Concorde-matkustajakoneeksi. Ihmiset ovat tehneet aiemmin samankaltaisten pilvien takia UFO-havaintoja.

Amatöörikuvaaja Thomas Beresford kuvasi äskettäin legendaarista lentokonetta muistuttavan pilven Ribbleheadin yllä. Usein avaruusalusta muistuttava mantelipilvi syntyy, kun kova tuuli puhaltaa vuorijonoa kohti ja ilmamassa pysyy silti stabiilina. Ihmiset ovat erehtyneet luulemaan mantelipilviä taivaalla lentäviksi objekteiksi, eikä ihme, sillä Beresfordin kuvaama kohde on kuin kiitoradalta nousuun lähtenyt Concorde.

Suomen Tähtitieteellinen yhdistys Ursa julkaisee suomalaisten tekemiä havaintoja erikoisista pilvityypeistä. Havaintotietojärjestelmään on kirjattu mantelipilvihavaintoja etenkin Lapin alueelta. Mantelipilviä tavataan useimmiten vuorten läheisyydessä, BBC uutisoi.