Maailmanhistorian upein hääkuva – pariskunta järjesti häät Mount Everestillä

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Häät ja hääkuvat ovat monille ihmisille asioita, joihin halutaan panostaa. Eräs yhdysvaltalainen pariskunta päätti viedä molemmat tasolle, jollaista ei ole aiemmin nähty. Kirjaimellisesti. He nimittäin kiipesivät kolmen viikon ajan Mount Everestille avioituakseen ja ottaakseen hääkuvat.

32-vuotias Ashley Schmeider ja 35-vuotias James Sisson rakastavat retkeilyä ja he päättivät tehdä jotain mitä yksikään pariskunta ei ollut aiemmin tehnyt. Heidän mielestään tavallinen hääseremonia ei ollut lainkaan riittävä, vaan tilaisuuden tuli olla jotain aivan muuta. Siksi he päättivät kiivetä Mount Everestille.

Hääparin matka kohti hääpaikkaa alkoi Nepalista maaliskuun alussa, mutta sitä edelsi vuoden kestänyt suunnittelu ja valmistautuminen. Mukaan retkelle lähti myös hääkuvaaja Charleton Churchill, joka seurasi pariskunnan kintereillä koko matkan lumen, jään, tuiskun läpi. Idea Mount Everestin valitsemiseen oli kuvaajan.

Churchill kertoo verkkosivuillaan, että varsinainen avioituminen jouduttiin lopulta hoitamaan puolessatoista tunnissa Khumbu-jääputouksen edessä, koska helikopteri oli jo tulossa noutamaan heitä. Sää kuitenkin heikkeni, joten helikopteri ei päässyt paikalle. Kolmikko joutui viettämään ylimääräisen yön vuorella, jolloin sulhanen joutui jo turvautumaan lisähappeen. Onneksi helikopteri pääsi paikalle seuraavana aamuna ja kolmikko pääsi alempaan ilmanalaan toipumaan.

Nyt Churchill voi sanoa ottaneensa maailmanhistorian huikeimmat hääkuvat, eikä vastaavia tulla kovin pian näkemään. Tämä pari takuulla tietää mitä myötä- ja vastamäessä tarkoittaa.

Our Mount Everest Adventure wedding story has gone viral, national and international, with over 50k shares alone in the last day from the UK's Daily Mail post, now Cosmopolitan, Yahoo Style!, Self, Huffington Post, contacted by the Today Show, VanityFair Italy, BoredPanda, KCRA, trending #2 in Australia, New Zealand, Ireland,… read the full story and view more images on my blog. I'm getting multiple media requests around the world for interviews and publications, pretty incredible. . #mteverestwedding #adventureawaits #adventurethatislife #adventurewedding #stayandwander #exploremore #weddingphotos #keepitwild #getlost #visualsgang #destinationwedding #thegreatoutdoors #finditliveit #getoutdoors #getoutstayout #hikerslife #theoutbound #himalayas #goplaces #choosemountains #charletonchurchillphotography #visualsoflife #weddinginspo #everestbasecamp #mteverest #charletonchurchill #weddingdress #weddingphotography #weddingphotographer

A post shared by Charleton Churchill (@charletonchurchill) on

Documenting a wedding up to and at Mt. Everest Base Camp right in front of the Khumbu ice-fall where Sherpas lay ladders over deep crevasses for climbers to cross with the Himalayan mountain range surrounding us…can officially be the answer to the most asked question I get from you all: What has been your favorite wedding location? . We appeared on Fox40 news news this morning, CBS a few days ago, check out the interview on my Facebook link. . #mteverestwedding #adventureawaits #adventurethatislife #adventurewedding #stayandwander #exploremore #weddingphotos #weddingphotography #keepitwild #getlost #visualsgang #destinationwedding #adventurous #junebugweddings #bridalfashion #weddingphotographer #finditliveit #getoutdoors #getoutstayout #hikerslife #theoutbound #brides #goplaces #adventurevisuals #choosemountains #charletonchurchillphotography #visualsoflife #weddinginspo #everestbasecamp #mteverest

A post shared by Charleton Churchill (@charletonchurchill) on

Here's a behind-the-scenes shot while shooting James and Ashley Schmieder after they saw each other for the first time in wedding attire around 4 degrees Fahrenheit, up near 17,500 feet, near Kala Patar, day before base camp. (Mt. Everest is the darker mountain in the back on the right with the cloud cover). . Tomorrow I'm posting on the blog the actual wedding images. . #mteverestwedding #adventureawaits #adventurethatislife #adventurewedding #stayandwander #exploremore #weddingphotos #weddingphotography #keepitwild #getlost #visualsgang #destinationwedding #adventurous #elopement #thegreatoutdoors #outsidemagazine #finditliveit #getoutdoors #getoutstayout #hikerslife #theoutbound #himalayas #goplaces #adventurevisuals #choosemountains #charletonchurchillphotography #visualsoflife #weddinginspo #everestbasecamp #mteverest

A post shared by Charleton Churchill (@charletonchurchill) on

Sharing a selfie with the mountain. We woke up this morn to 4 degrees Fahrenheit trying to put on cold clothes and pack, not the most comfortable. Every day can be inconvenient up here, but we're all feeling good this morning and ready for the hike to Lobuche, about 6 hours hike to 16,100 feet. . #mteverestwedding #adventureawaits #adventurethatislife #adventurewedding #stayandwander #exploremore #weddingphotos #weddingphotography #keepitwild #getlost #visualsgang #destinationwedding #adventurous #elopement #thegreatoutdoors #outsidemagazine #finditliveit #getoutdoors #getoutstayout #hikerslife #theoutbound #himalayas #goplaces #adventurevisuals #choosemountains #charletonchurchillphotography #visualsoflife #weddinginspo #everestbasecamp #mteverest

A post shared by Charleton Churchill (@charletonchurchill) on

Made it to Dingboche at 14,500 feet, and we can feel the altitude here. Both James and Ashley are well, a little headache and loss of appetite which is natural at this altitude, but they are both tearing up the trail. I'm glad to have them on this adventure of a lifetime. We are here for another day, three more camps and we are at Everest Base camp. (live video updates via my Facebook page). . #mteverestwedding #adventureawaits #adventurethatislife #adventurewedding #stayandwander #exploremore #weddingphotos #weddingphotography #keepitwild #getlost #visualsgang #destinationwedding #adventurous #elopement #thegreatoutdoors #outsidemagazine #finditliveit #getoutdoors #getoutstayout #hikerslife #theoutbound #himalayas #goplaces #adventurevisuals #choosemountains #charletonchurchillphotography #visualsoflife #weddinginspo #everestbasecamp #mteverest

A post shared by Charleton Churchill (@charletonchurchill) on