Mies vaatii 100 000 dollaria lentoyhtiöltä – joutui istumaan lihavien vieressä

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lentokoneiden istuintila jää yleensä pieneksi tavallista pidemmille tai isokokoisimmille. Kiusalliseksi tilanne muotoutuu silloin, jos ahtaaseen penkkiin istunut matkustaja joutuu viemään myös vieruskaverin tilaa. American Airlines on nyt haastettu oikeuteen tästä syystä.

Michael Anthony Taylor oli matkustanut Australian Sydneystä Los Angelesiin vuonna 2015. Hänet oli sijoitettu lentokoneen keskipenkkiin siten, että molemmille puolille oli istunut ylipainoinen matkustaja. Lento kesti 14 tuntia.

Nyt Taylor väittää, että hänen sairastamansa skolioosi oli tehnyt matkustamisesta tavallista tuskallisempaa. Hänen mukaansa vieressä istuneet matkustajat olivat rusentaneet häntä niin paljon, että mies oli saanut elinikäisiä vammoja. Stressi oli pahentanut skolioosia, lisäksi hänen kaulansa ja selkänsä kärsivät lennolla.

Hän oli pyytänyt uutta istuinpaikkaa, mutta lentoyhtiö ei suostunut tähän. Taylor vaatii American Airlinesilta 100.000 dollarin korvauksia. Kanssamatkustajilta hän ei vaadi mitään, Sydney Daily Telegraph uutisoi.