Onko repussasi nahkainen neliö? Tämä on sen tarkoitus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jokapäiväisistä esineistä paljastuu toisinaan ominaisuuksia, joista useimmilla ihmisillä ei ole ollut minkäänlaista tietoa. Yksi tällaisista on monissa selkärepuissa oleva neliön tai kolmion muotoinen nahanpala.

Repun keskiosiossa sijaitsevassa nahanpalassa on perinteisesti kaksi reikää. Monet ovat todennäköisesti luulleet palaa pelkäksi koristeeksi, mutta tosiasiassa siitä voi olla myös hyötyä. Neliötä voi käyttää kenkien kuljettamiseen sitomalla nauhat reikien läpi.

Ominaisuutta ovat käyttäneet perinteisesti retkeilijät ja vuorikiipeilijät. Sitä voi kuitenkin yhtä hyvin käyttää esimerkiksi salikenkien kuljettamiseen.

Reppuja valmistavan Herschel-yhtiön toinen perustaja, Jamie Cormack kertoo Today-lehdelle nahkanelilöllä olevan myös toinen historiallinen merkitys. Sitä on alun perin käytetty kirveen kuljetukseen.