Tutkimus: Tästä syystä miehet eivät myönnä olevansa väärässä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Osa miehistä uskoo tietävänsä kaikesta kaiken ja olevansa aina oikeassa. He saattavat väittää kumppanilleen olevansa oikeassa, vaikka tietäisivät itsekin olevansa väärässä. Nyt siihen on tutkittu syy, miksi miehet käyttäytyvät näin.

Joillakin naisilla on elämässään kumppani, joka ei ole koskaan omasta mielestään väärässä. Syy löytyy sukupuolihormoni testosteronista, joka tekee kaksilahkeisista itsevarmempia. Westernin yliopiston suorittaman tutkimuksen mukaan korkeammalla testosteronitasolla varustetut miehet luulevat olevansa enemmän oikeassa, Caltech uutisoi.

Testosteronit vaikuttavat siihen, kuinka nopeasti mies muodostaa mielipiteensä. Lisäksi se lisää heille tunnetta, että ovat ehdottoman oikeassa jonkin asian suhteen. Tutkimukseen osallistui 243 satunnaisesti valittua miestä. Samassa tutkimuksessa ilmeni, että pienemmällä sukupuolihormonien tasolla varustetut miehet ovat todellisuudessa 20 prosenttia enemmän oikeassa kuin he, jotka luulevat olevansa oikeassa.