Venäjä tuomitsi Pokemonia pelanneen kolmen vuoden ehdolliseen vankeuteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Venäläinen Youtube-tähti Ruslan Sokolovsky pidätettiin viime vuonna pelattuaan Pokemon Go -mobiilipeliä kirkossa. Mies vangittiin hänen julkaistuaan Youtubessa videon, jossa hän käyttää sovellusta Jekaterinburgissa sijaitsevassa Kaikkien pyhien kirkossa.

Nyt Sokolovsky on tuomittu teostaan kolmen ja puolen vuoden ehdolliseen rangaistukseen. Tuomari Yekaterina Shoponyakin mukaan miehen julkaisema video osoitti hänen halveksivan yhteiskuntaa ja halunneen loukata uskovaisten tunteita.

Blogaaja tuomittiin myös teknisten laitteiden laittomasta salakuljetuksesta kotietsinnässä löydetyn kynäkameran vuoksi. Ruslan Sokolovsky kertoo olevansa helpottunut tuomiosta, sillä häntä uhkasi pahimmillaan jopa viiden vuoden vankeusrangaistus.

– Viimeisiin hetkiin asti minulle oli epäselvää, minkä tuomion saisin. Olin erittäin hermostunut sillä pelkäsin saavani todellisen vankeusrangaistuksen, mies kertoi Venäjän BBC:lle.

Sokolovskyn pidätys herätti runsaasti maailmanlaajuista huomiota. Hänen tukijoihin kuului muun muassa Pussy Riot -yhtye, jonka jäsenistä kaksi tuomittiin vuonna 2012 kahden vuoden vankeusrangaistukseen samankaltaisen rikosnimikkeen alla.