Video leviää verkossa – onko tässä Loch Nessin hirviön?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Myytti Skotlannin Loch Nessissa asuvasta hirviöstä elää vahvana. Monet väittävät tehneensä olennosta havaintoja vuosikymmenien aikana, mutta pitäviä todisteita sen olemassaolosta ei ole saatu.

Nyt järvihirviön väitetään tallentuneen jälleen videolle. 35-vuotiaan Rob Jonesin kuvaamalla videolla jokin lähestyy Loch Nessin järven rantaa, ohittaen vedessä olevan veneen. Lopulta hahmo katoaa.

– Hahmo oli aivan lähietäisyydellä, ja muutkin ottivat kuvia siitä. Vaikka en valitettavasti usko hirviöihin, haluaisin tietää mikä se oli, Jones kuvaili The Scotsman -lehdelle.

Video on arvatenkin jakanut mielipiteitä verkossa. Toiset uskovat sen olevan vedenpitävä todiste Nessien olemassaolosta, osa taas epäilee kyseessä olleen esimerkiksi lintu tai tukki.

Nessie-havaintoja kirjaavan Official Loch Ness Monster Sightings Registerin Gary Campbellin mukaan hirviö on viettänyt hiljaiseloa. Viime vuonna havaintoja kirjattiin useita kappaleita, mutta hirviö vaikutti hävinneen elokuun jälkeen. Mies kertoi aikaisemmin tänä vuonna olevansa jo huolissaan havaintojen vähyydestä.