Pikku G tekee paluun – kesällä festarikeikoille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuosituhannen alussa suomalaisten teinien pään sekoittanut Pikku G tekee tänä kesänä odotetun paluun. Hän nousee lavalle 24. kesäkuuta Himos Juhannuksessa, 14.-15. heinäkuuta Lahden Summer Upissa ja 28. heinäkuuta Solarsoundissa Seinäjoella.

Vähän yllättäväkin paluu sai alkunsa yleisön toiveesta. Pitkällisen pohdinnan päätteeksi Pikku G teki pyynnöstä tänä keväänä yhden keikan yli 10 vuoden tauon jälkeen. Korkeakouluopiskelijat äänestivät Pikku G:n esiintymään opiskelijabileisiin Turun Hamburger Börsiin. Liput myytiin hetkessä loppuun ja vastaanotto oli ylitsevuotava. Se riitti sytyttämään kipinän uudelleen.

– Tuntuu mageelta päästä uudestaan keikoille kaikkien näiden vuosien jälkeen. Keskityn nyt täysillä festareihin ja elän nauttien joka hetkestä. Koskaan ei kuitenkaan tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Pikku G sanoo.

Pikku G, oikealta nimeltään Henri Vähäkainu, aloitti uransa 15-vuotiaana. Pikku G on yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä räppäreistä. Hän julkaisi urallaan vain kaksi albumia, joiden yhteismyynti on tänä päivänä lähes 200 000 kappaletta. Nelinkertaista platinaa myynyt debyyttialbumi Räjähdysvaara (2003) oli yli 120 000 kappaleen myynnillä julkaisuvuotensa myydyin levy. Vuotta myöhemmin ilmestynyt Suora lähetys –albumi myi platinaa.