Minne lomalle? Katso ensin miten paljon oluttuoppi maksaa

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset rakastavat tunnetusti olutta, joten sitä kuluu lomalla helposti ainakin muutama tuopillinen päivässä. Siksi ei ole aivan samantekevää mitä olut maksaa lomakohteessa. Nyt Deutsche Bank on tehnyt suomalaisille hyödyllisen listauksen oluttuoppien hinnoista eri maissa.

Business Insiderin julkaisemassa listauksessa on käytetty perusteena kuluttajien ilmoittamia oluen hintoja viiden desilitran ja yhden pintin kokoisille oluttuopeille. Odotetusti Itä-Eurooppa nousi listan kärkeen, sillä esimerkiksi Tsekin Prahassa olut maksaa noin 1,20 euroa. Etelä-Afrikan Johannesburgissa oluen saa 1,60 eurolla ja Portugalin Lissabonissa 1,80 eurolla.

Tutkituista maista kalleimmat oluet löytyivät Norjan Oslosta, jossa tuoppi maksaa 9,20 euroa. Kallista olut on myös Singaporessa, jossa oluttuoppi kustantaa 8,50 euroa ja Hong Kongissa, jossa hinta on 7,30 euroa. Yhdysvaltojen kallein kaupunki oli New York, jossa olut maksoi 7,00 euroa. Helsinki, Lontoo ja Uuden Seelannin Auckland sijoittuivat melko lähellle toisiaan noin kuuden euron tuoppihinnoilla. Euroopasta kallein oli Pariisi, jossa olut maksoi noin 6,50 euroa.