Jalaton skeittari käänsi puutteen voitoksi – elää täysipainoista ja onnellista elämää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Rullalautailun ammattilainen Italo Romano tuli aikoinaan tunnetuksi koko maailmalle YouTube-videoiden kautta. 27-vuotiaan miehen taidonnäytteet hämmästyttävät kerta toisensa jälkeen, sillä häneltä puuttuvat molemmat jalat. Hän on kääntänyt puutteen voitokseen.

Brasilialainen Italo Fernandes de Lima tunnetaan paremmin nimellä Italo Romano. Jalkansa 11-vuotiaana junaonnettomuudessa menettänyt Romano onkin harrastuksensa myötä osoittanut, että oikealla asenteella melkein mikä vain on mahdollista. Hänelle annettiin onnettomuuden jälkeen kulkuvälineeksi pyörätuoli, mutta skeittaamisesta kiinnostunut Italo vaihtoi sen nopeasti rullalautaan.

Hän tuntee olonsa vapaaksi rullalaudalla liikkuessaan ja temppuillessaan. Miehen äiti sanoo, että Italo ei koskaan valita, vaikka hänen kätensä olisivat täynnä rakkoja. Italo itse sanoo, että hän olisi todennäköisesti kuollut tai narkkari, mikäli junaonnettomuutta ei olisi tapahtunut. Rullalautailemisen lisäksi elämäniloa tuo kaksivuotias Sofia-tytär. Nyt Italo Romano haaveilee, että rullalautailusta tulisi paralympialaisten laji.