Tällaiset ruoat tekevät sinut väsyneeksi

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmisten kuuluu saada ravinnostaan energiaa. On kuitenkin useita ruokia, joita ihmiset syövät vaikka ne itse asiassa vain väsyttävät ihmisiä. Väsyttävät ominaisuudet voivat johtua nopeasti imeytyvistä hiilihydraateista, sokerista tai liian vähäkalorisista aterioista.

Ravintoneuvoja Elisabetta Politi kertoi Oprah-sivustolla, että moni luulee saavansa pelkästä salaattilounaasta energiaa koko loppupäivän ajalle. Jos ateria ei kuitenkaan sisällä yhtään proteiinia tai hiilihydraattia, henkilö tuntee itsensä jo iltapäivällä hyvin väsyneeksi ja nälkäiseksi.

Maitotuotteet saattavat myös olla ihmisten väsymyksen taustalla. Vanhemmiten ihmisen keho ei enää pilko maitotuotteiden proteiineja niin hyvin kuin aiemmin, minkä vuoksi paljon maitotuotteita syövä ihminen voi tuntea itsensä väsyneeksi.

Banaanit voivat myös tehdä ihmisistä väsyneempiä. Banaanien sisältämä magnesium rentouttaa lihaksia, minkä lisäksi sen korkea sokeripitoisuus tekee ihmiset väsyneeksi laskiessaan nopeasti verensokerin ylhäältä alas. Myös manteleilla, cashew-pähkinöillä ja maapähkinöillä on samanlainen vaikutus.