Olutkierrokset käynnistyvät Tampereella: ”Suomen parasta olutkulttuuria”

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Craft Beer Tour Tampere kiertää Tampereella tulevana kesänä tutustuttamassa ihmisiä oluiden saloihin. Perjantaisin järjestettävä englanninkielinen kierros pitää sisällään kuudessa eri paikassa yhteensä 16 desilitran maisteluannosta, joista 14 on olutta, yksi sima ja yksi sahti.

Vahvasti Tampere-henkisen olutkierroksen tarkoituksena on tutustuttaa osallistujat oluen tekemiseen, erilaisiin olutlaatuihin ja etenkin suomalaisiin pienpanimo-oluisiin. Kierroksella kerrotaan lisäksi tarinoita Tampereen historiasta, nykyhetkestä ja tulevaisuudesta sekä käydään paikassa, jossa sytytettiin Pohjoismaiden ensimmäinen sähkövalo.

Craft Beer Tour Tampere, Kuva: Laura Vanzo

– Tavoitteena on tuoda esille Tampereella sijaitsevaa Suomen parasta olutkulttuuria ja edistää Turismia Tampereella ja samalla hankitaan toki myös rahaa kamarille. Idea kierrokselle syntyi muutama vuosi sitten Brysselissä osallistuessani siellä olutkierrokselle, jossa keskiössä olivat laadukkaat oluet ja parhaat paikat nauttia niitä Brysselissä, Jouni Markkanen kertoi Staralle.

Ravintola Bookersista lähtevän kierroksen hinta on 49 euroa henkilöltä ja hinta sisältää kierroksella maisteltavat oluet. Muita pysäkkejä ovat Plevna, Tuulensuu, Teerenpeli, Nordic ja Torni. Kierroksen järjestää tamperelainen JCI United -nuorkauppakamari. Viikottaiset kierrokset alkavat 2. kesäkuuta.