Lapsia nimetään nyt Star Wars -pahiksen mukaan – Kylo nopeimmin yleistyvä pojan nimi!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Star Wars -elokuvien suosio näkyy muutenkin kuin lippujen ja oheistuotteiden myynnissä. Yhdysvaltalaiset vanhemmat ovat nimittäin alkaneet nimeämään lapsiaan Star Wars: The Force Awakens -elokuvassa esiintyneen Kylo Renin mukaan.

Jo aiemmin Suomessakin on nimetty lapsia Star Warsin mukaan muun muassa Yodaksi ja Obiksi, mutta nyt Yhdysvaltojen sosiaaliturvahallinnoin mukaan Kylo oli maassa viime vuoden 901. suosituin pojan nimi. Vuonna 2015 se oli vielä samaisen listan sijalla 3.269, ja Kylo olikin Yhdysvalloissa viime vuonna nopeimmin yleistynyt pojan nimi.

Eniten suosiotaan kasvattanut tytön nimi oli Kehlani. Se nousi Associated Press -uutistoimiston mukaan vuoden 2015 sijalta 2.487 sijalle 872. Suosion uskotaan olevan Grammy-ehdokkaana olleen R&B-tähti Kehlani Parrishin ansiota.

Vuoden 2016 suosituimmat tyttölapsille annetut nimet olivat Yhdysvalloissa Emma, Olivia, Ava, Sophia ja Isabella. Suosituimmat poikalasten nimet olivat puolestaan Noah, Liam, William, Mason ja James.