Drum’n’bass-kappale tehtiin videopelien aseiden äänistä

Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Musiikin tekemiseen tarkoitettuja sovelluksia taitavasti käyttävät voivat tehdä kokonaisia kappaleita lähes mistä tahansa äänistä. Tästä hyvänä esimerkkinä toimivat videot, joissa konemusiikkia on tuotettu esimerkiksi eläinten äänistä ja elokuvien äänitehosteista.

Aikaisemminkin musiikkia epätavallisia lähteitä käyttäen luonut Eclectic Method on käyttänyt tuoreella videollaan hyödyksi videopelien äänimaailmaa. Siinä kokonainen drum’n’bass -tyylinen kappale on luotu pelien aseista peräisin olevilla äänillä.

Videopelien parissa viihtyneet voivat tunnistaa kappaleesta ja sen videolta esimerkiksi Doom, Grand Theft Auto, Goldeneye ja Halo -peleistä muistettavia tuliaseita. Mahtuupa joukkoon jopa äänitehoste 90-luvun suositusta Worms-pelistä.