Mikä kissa! Maine coon Omar painaa peräti 14 kiloa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kotikissan näköinen, mutta keskikokoisen koiran kokoinen maine coon on maailman suurin kotikissarotu. Rotu saapui Suomeen vasta vuonna 1989, mutta sen edustajia on jalostettu Yhdysvalloissa 1800-luvun loppupuolelta lähtien. Yksi lajinsa suurimmista yksilöistä on australialainen Omar.

Omar on nyt noussut maailman suurimpien kissojen joukkoon. Fanikuntaansa Instagramissa ilahduttava majesteettinen kissa on huikean kokoinen, sillä sen elopaino on 14 kiloa ja pituus 118,33 senttimetriä. Omar asuu Melbournessa omistajansa Stephy Hirstin kanssa. Omarin lempiruokaa on raaka kengurunliha.

Omar ei ole vielä täysikasvuinen, joten sen omistajat eivät halua ottaa yhteyttä Guinnessin ennätystenkirjan virallisiin tahoihin. Sen otaksutaan kuitenkin kasvattavan pituutta entisestään, jolloin se saattaa napata maailman pisimmän kissan tittelin. Maailmanennätystä hallitseva Stewie on kuonosta hännänpäähän mitattuna 123 senttimetriä pitkä.

If only I could find a scratching post big enough for me to fit on 😖

A post shared by Omar the Maine Coon (@omar_mainecoon) on