Tutkimus paljasti: Univelka voi pilata parisuhteen

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Aiemmin tehdyn tutkimuksen mukaan saatiin selville, että univelkaiset ihmiset ovat paljon tunteellisempia kuin hyvin yönsä nukkuvat ovat. Nyt uusi tutkimus on osoittanut, että univelka vaikuttaa myös siihen miten onnellisia ihmiset ovat omissa parisuhteissaan.

Tutkimus tehtiin Psychology Daily -sivuston mukaan 70 tuoreella avioparilla, joiden tuli viikon ajan pitää päiväkirjaa heidän yöuniensa pituudesta ja siitä miten tyytyväisiä he olivat kyseiseen päivään.

Kyselyistä kävi ilmi, että mitä vähemmän he nukkuivat sitä huonommalla tuulella he olivat ja sitä huonommaksi he myös arvioivat heidän parisuhteensa tilanteen.

Päivän iloiset, surulliset ja vihantunteita herättävät hetket vaativat mieleltä lujuutta, jota univelkaisilla ihmisillä on vähemmän. Tämän vuoksi henkilöt alkoivat riitelemään kumppaninsa kanssa ja kokivat oman parisuhteensa olevan paljon huonompi kuin se ehkä normaalisti olisi mikäli pariskunta nukkuisi yöllä tarvittavan määrän.