Mies rakensi 24-kielisen bassokitaran – antoi nimeksi Godzilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Bassokitarassa on yleisimmin neljä kieltä, vaikka poikkeuksiakin löytyy. Eräs amerikkalaismies on kuitenkin päättänyt moninkertaistaa kielimäärää kerralla rakentamalla 24-kielisen basson.

Kalium Strings -yrityksen omistaja Christopher Cardone nimesi suunnittelemansa luomuksen Godzillaksi. Nimi on kuvaava, sillä vihreän soittimen kaula ja lapa ovat kielten suuren määrän vuoksi valtavan kokoisia. Premier Guitar -lehden kyyessä syytä soittimen valmistukselle, oli Cardonen vastaus yksinkertainen.

– Miksi ei? Sitä ei oltu vielä tehty aikaisemmin ja tämä vaikutti loistavalta idealta, mies totesi.

– Olen kuullut soittimia jotka kuulostavat orkesterimaiselta, ja halusin luoda samankaltaista nuottia. 24-kielinen basso on myös loistava näyttelyesine kieliä valmistavalle yhtiölle. Lisäksi soitin on valtava, teennäinen ja häijy, Cardone kuvailee.

24-kielinen basso valmistui jo vuonna 2014, mutta se on vasta viime viikkoina herättänyt laajempaa huomiota sosiaalisessa mediassa. Hämmästyttävää soitinta esitellään Youtubessa julkaistuilla videoilla.