Näin moni arvostaa koiraa enemmän kuin seurustelukumppania

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lemmikeistä tulee omistajilleen todella tärkeitä ja koirat ovatkin monesti kuin perheenjäseniä. Koirien kanssa otetaan kaverikuvia, koirat otetaan mukaan lomamatkoille ja osa koiran omistajista on ottanut lemmikkinsä jopa treffeille mukaan.

Koiran omistajille on yleensä melko tärkeää, että uusi seurustelukumppani tulee hyvin toimeen oman lemmikin kanssa ja rakastaa koiraa kuin se olisi hänenkin perheenjäsenensä. Välillä käy kuitenkin niin, että koira onkin se, joka ei hyväksy uutta ihmistä perheeseen.

Rover-lemmikkisivuston tekemän kyselyn mukaan jopa 54 prosenttia koiranomistajista olisi valmis päättämään parisuhteensa mikäli heidän koiransa ei hyväksyisi uutta kumppania. Koirarotu kannattaakin valita kyselyn perusteella sen mukaan, että koira on jo perusluonteeltaan sosiaalinen ja muut ihmiset hyväksyvä mikäli aikoo antaa koiran päättää omista seurustelusuhteistaan.