Uusi Axe-mainos saa kiitosta – paljasti mihin kysymyksiin miehet etsivät vastauksia

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Axe tunnetaan hyvin seksikkäistä mainoksista, joissa naiset yleensä lankeavat miehen jalkoihin kun hän käyttää Axen deodoranttia. Nyt Axe on tehnyt kuitenkin uuden mainoksen, jossa nimenomaan kritisoidaan ja kyseenalaistetaan sitä millainen miesten pitäisi muiden ihmisten tai median mielestä olla.

Mediassa puhutaan paljon siitä millaisia paineita naiset kokevat heihin kohdistuvan. He eivät kuitenkaan ole ainoita, jotka tuntevat olevansa kriittisen arvostelun alla. Välillä myös miehet tuntevat, että heihin kohdistuu tietynlaisia ennakko-odotuksia vain sen vuoksi, että he ovat sukupuoleltaan miehiä.

Mainoksessa näkyvät miehet kysyvät itseltään sopiiko heidän olla laihoja, olla pitämättä urheilusta, olla vielä neitsyitä tai kokeilunhaluisia toisten miesten suhteen.

Miehet pohtivat myös sitä saavatko he käyttää vaaleanpunaisia vaatteita, olla hermostuneita tai peloissaan, ottaa selfie-kuvia tai pitää kissoista. Mainoksen kaikki kysymykset ovat aitoja kysymyksiä, joihin miehet ovat etsineet vastauksia Google-haun avulla.