Planet Earthin liskon ja käärmeiden takaa-ajokohtaus palkittiin – sarja saa jatkoa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

BBC:n Planet Earth 2 -sarjassa nähtiin taannoin piinaava kohtaus, jossa iguaani pakenee sitä jahtaavia käärmeitä. Nopeasti myös sosiaalisessa mediassa levinnyttä kohtausta kuvattiin monia elokuvia jännittävämmäksi.

Dokumenttisarja on kerännyt kiitosta myös British Academy of Film and Television Arts -järjestön gaalassa. Iguaanin pakoa kuvaava kohtaus voitti Bafta-tapahtuman palkinnon ”Pakko nähdä” -kategoriassa. Planet Earth 2 voitti tapahtumassa myös parhaan faktaohjelman palkinnon.

Suositun Planet Earth -dokumenttisarjan on ilmoitettu saavan myös kolmannen tuotantokauden. Sarjan tuottajat kertovat Express-lehdelle toivovansa 91-vuotiaan Sir David Attenboroughin pystyvän jatkamaan kertojaäänenä myös kolmannella kaudella. Heidän suunnittelmissaan on kuitenkin jatkaa sarjan tekemistä siinäkin tapauksessa, ettei näin ole.