Katsastuskutsu ihmetyttää Pirkanmaalla – painovirhepaholainen iski

Viihdeuutiset · Stara.fi

Autokatsastus on valtaosalle autoilijoita jokavuotinen piina, jossa auto täytyy käyttää ammattilaisen tarkastettavana. Viime vuosina alan kilpailua on hiljalleen avattu, mikä on puolestaan kiristänyt hintakilpailua. Parhaillaan Pirkanmaalla ihmetellään erästä katsastuskutsua.

Tarjouskirjeessä huomio kiinnittyy ensimmäisenä suureen punaiseen tähteen, jonka sisällä lukee suurikokoisin numeroin ”23€” ja hinnan yläpuolella on maininta ”Katsastuspaketti sis. päästömittauksen”. Näin syntyy mielikuva, että päästömittauksen sisältävä katsastus maksaisi ilmoitetun 23 euroa. Näin ei kuitenkaan ole.

Hinnan yhteydessä on tähtimerkintä, joka viittaa toisaalla annettaviin lisätietoihin. Lisätiedoissa kerrotaan, että hintaan lisätään sekä Trafin viranomaismaksu 2,70 euroa että hinnan jo kertaalleen sisältämä päästömittaus. Niiden kanssa katsastuksen hinnaksi muodostuukin 43,70 euroa.

Stara otti yhteyttä kyseiseen yritykseen, josta kerrottiin, että kyseessä on kirjeeseen päätynyt painovirhe. 23 euron hinnan yhteydessä tulisi todellisuudessa lukea ainoastaan ”Määräaikaiskatsastus” ilman mainintaa päästömittauksesta. Tarjoukseen on kuitenkin inhimillisen virheen vuoksi jäänyt väärä teksti. Todellinen hinta mainitaan joka tapauksessa tarjouksessa nytkin pienemmällä tekstillä, joten tarjoukseen tarkkaan tutustuneille asiasta ei todennäköisesti jää virheellistä mielikuvaa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.