Näistä elokuvista Roger Moore muistetaan – miljoonat surevat kuollutta legendaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tänään kuinka maailmankuulu näyttelijä Roger Moore on kuollut 89-vuotiaana. James Bondin roolistaan tunnettu näyttelijä menehtyi perheensä mukaan syöpään Sveitsissä. Parhaillaan miljooonat fanit ympäri maailmaa surevat kuollutta näyttelijälegendaa.

Vuonna 1927 Lontoossa syntynyt Moore aloitti näyttelemisen jo 17-vuotiaana ollessaan mukana Caesar ja Cleopatra -elokuvassa. Golden Globe -palkinnon vuonna 1980 saanut Moore teki läpimurtonsa Pyhimys-televisiosarjan Simon Templarin roolissaan 1960-luvulla. Lisäksi hän teki menestyksekkään roolin myös vuonna 1981 ensi-iltansa saaneessa The Cannonball Run – Kanuunankuularalli -elokuvassa, josta suunnitellaan parhaillaan uutta versiota.

Maailmantähdeksi Roger Moore nousi kuitenkin 1970-luvulla saatuaan salaisen agentti James Bondin roolin elokuvassa Elä ja anna toisten kuolla. Siitä saakka on käyty vilkasta keskustelua siitä onko Moore vai Sean Connery parempi salaisena agenttina. Moore kuitenkin jatkoi menestysroolissaan elokuvassa 007 ja kultainen ase, 007 rakastettuni, Kuuraketti ja Erittäin salainen.

Moore teki edellä mainittujen jälkeen vielä Bond-elokuvat Octopussy – mustekala ja 007 ja kuoleman katse kunnnes ilmoitti jättäytyvänsä roolista. Bond-elokuvien jättimenestys betonoi Mooren statuksen James Bondina, ja hän on edelleen eniten Bond-elokuvia tehnyt päätähti. Viimeisen kerran Moore nähtiin elokuvassa vuonna 2011 ensi-iltansa saaneessa televisioelokuvassa A Princess for Christmas.

Unicefin hyvän tahdon lähettiläänä toiminut Roger Moore kertoi muutama vuosi sitten olevansa hyvin samanlainen valkokankaalla ja oikeassa elämässä, ja hän paljasti näytelleensä Bond-elokuvissa lähinnä itseään. Moore käväisi vuosia sitten myös Suomessa markkinoimassa Nimeni on Moore, Roger Moore -kirjaansa. Aikoinaan Bond-roolit olivat mennä häneltä sivu suun, koska näyttelijä pelkäsi aseita.