Kahvilat testissä – näin paljon kofeiinipitoisuus voi vaihdella

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni kahvia juova ihminen omistaa kotonaan kahvinkeittimen. Vaikka tätä nestemäistä herkkua saa kotonakin, useimmat kahvinjuojat pitävät kuitenkin kahviloissa istumisesta ja mukaanotettavien kahvijuomien ostamisesta. Moni ei kuitenkaan mieti sitä miten paljon kahviloiden kahvissa on kofeiinia.

BuzzFeed News -julkaisi videon, jossa he kuvasivat heidän tekemänsä kahvitestin. Testiin otettiin neljän eri kahvilan juomat, joiden kofeiinipitoisuus mitattiin laboratoriossa. Kävi ilmi, että kahvien kofeiinipitoisuudet vaihtelevat huomattavan paljon kahviloiden välillä.

Testiin otettiin mukaan Dunkin’ Donuts’, 7eleven, McCafé ja Starbucks -kahviloiden tavalliset mustat kahvit. Laboratoriossa kävi ilmi, että New Yorkin 7eleven-ravintolan kahvit olivat kaikista kofeiinipitoisimmat verrattuina kolmeen muuhun kahvilaan. Starbucks-kahviloissa kahvit olivat toimipisteistä riippumatta kuitenkin kaikista yhtenäisimmät ja tasalaatuisemmat kofeiinipitoisuudeltaan.