Maajussi muutti tulvivan maissipeltonsa lainelautailuareenaksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaiset pellot saattavat tulvia joko vesistöjen pinnannousun, lumien sulamisen tai rankkasateiden vaikutuksesta. Tulvivat pellot houkuttelevat perinteisesti vesilintuja alueelle. Yhdysvalloissa eräs farmari käänsi maissipeltonsa tulvimisen hauskanpidoksi.

Associated Press on julkaissut videon, jolla nähdään maissipellollaan lainelautaileva maanviljelijä Quentin Connealy. Nebraskalainen farmari kiinnitti lainelautaili pellon ylimääräisessä vesistössä kuin joen päällä. Auto veti miestä perässään komeasti.

Suomessa on toteutettu tulvavesiriskikartoitus, jonka mukaan Rovaniemi ja Pori kantavat suurimmat riskit vesistöjen tulvimisesta. Sen sijaan meriveden nousu vaikuttaa eniten Turun ja Helsingin seuduilla. Myös Pohjanmaa on perinteisesti tulvaherkkää aluetta.