Game of Thrones -luoja vertaa Trumpia sarjansa inhokkihahmoon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lohikäärmeistä ja taikavoimista huolimatta kirjailija George R.R. Martinin luoman Game of Thronesin maailmasta löytyy yhtymäkohtia tosielämään. Nyt Martin on verrannut Yhdysvaltojen nykyistä presidenttiä kirjojensa ja suositun tv-sarjan inhokkihahmoon.

George R.R. Martin vertasi Esquire-lehden haastattelussa Donald Trumpia Game of Thronesin nuoreen kuninkaaseen, Joffrey Baratheoniin. Erona on miehen mukaan tosin hänen luoman hahmon ja Trumpin ikä.

– Minusta tuntuu, että Joffrey on tällä hetkellä Yhdysvaltojen kuningas. Hän on aikuisena yhtä kiukutteleva ja epärationaalinen kuin Joffrey kirjasarjassa 13-vuotiaana, Martin kertoi.

Joffrey Baratheon on Game of Thrones -sarjassa ja niiden lähteenä toimivissa kirjoissa hemmoteltu, väkivaltaan taipuvainen ja etuoikeutettu lapsi, mikä tulee erityisesti ilmi hänen toimissaan kuninkaana. HBO:n sarjassa hahmoa näytteli Jack Gleeson. Suositun fantasiasarjan seitsemäs tuotantokausi alkaa 16. heinäkuuta 2017.