Punaviini suojelee aivosoluja – toimii kilpenä stressiä vastaan

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Tutkimusten mukaan punaviinin nauttimisella on lukuisia terveyshyötyjä. Nyt punaviinin kohtuukäytön on kerrottu suojelevan aivosoluja. Punaviinissä olevat yhdisteet suojelevat aivojen neuroneita ja hermosoluja.

Punaviinissä olevat metaboliitit suojelevat aivosoluja tuhoutumasta esimerkiksi stressaavien olosuhteiden takia. Punaviinin on jo aiemmin todettu vähentävän Alzheimerin tautiin sairastumisen riskiä, ja tuore tutkimus on linjassa aiempien aivohyvinvointiin liittyvien tutkimusten kanssa. Punaviinin hyödyt heijastuvat suoraan suolistosta aivoihin.

Tutkimus julkaistiin Frontiers in Nutrition -julkaisussa. Olemme uutisoineet, kuinka punaviinin resveratroli pidentää elinikää samalla kun se lisää juojansa energiatasoa. Juoma parantaa myös muistia sekä vähentää sydän ja verisuonisairauksien riskiä. Silti tohtorit varoittavat, että liiallisesti käytettynä myös punaviinin sisältämä alkoholi on haitallista.