Teinit kehittivät tyrmäystipat paljastavan juomapillin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pahaa-aavistamattomien uhrien juomiin ujutettavat tyrmäystipat ovat vakava ongelma, jonka ehkäisystä kolme floridalaista teinityttöä haluavat tehdä helpompaa. He ovat kehitelleet yksinkertaisen keinon juomaan lisätyt lamauttavat aineen tunnistamiseksi.

Miamin Gulliver Preparatory Schoolissa opiskelevat Victoria Roca, Carolina Baigorri ja Susana Cappello ovat luoneet pillin, joka muuttaa väriään mikäli juomassa on tyrmäystippoja. Nuoret keksivät idean koulunsa yrittäjyyden tunnilla.

– Pillissä on kaksi koeliuskaa, jotka tunnistavat tyrmäystipat kun se laitetaan juomaan. Liuska muuttuu tummansiniseksi mikäli juomassa on tippoja, Victoria Roca kuvailee Inside Edition -sivustolle.

Pilli tunnistaa tyypillisimmät tyrmäystippoina käytetyt aineet, kuten flunitratsepaamin, gamman ja ketamiinin. Ajatus tyrmäystippoja tunnistavasta pillistä tuli nuorten ymmärrettyä, kuinka vakavasta yhteiskunnallisesta ongelmasta on kyse.

– Nuorina naisina kuulemme tästä ongelmasta paljon, varsinkin aloitettuamme lukion. Tilastojen mukaan sen joutuu kokemaan yksi viidestä naisesta, Carolina Baigorri kertoo.

– Tiedämme ettei kyseessä ole ratkaisu ongelmaan sillä keksintömme ei lopeta raiskauksia. Toivomme kuitenkin voivamme vähentää niiden määrää ja ehkäistä tyrmäystippojen aiheuttamia vaarallisia tilanteita, Carolina toteaa.