101-vuotias on nyt maailman vanhin laskuvarjohyppääjä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suurin osa 100 vuoden merkkipaluun ohittaneista viettää ansaittuja eläkepäiviään rauhallisissa merkeissä. 101-vuotias Verdun Hayes on kuitenkin toista maata. Hänestä tuli taannoin maailman vanhin laskuvarjohyppääjä.

Hayes hyppäsi 4,500 metrin korkeudesta Iso-Britannian Devonissa. The Guardian -lehden mukaan tempaukseen osallistui 10 miehen perheenjäsentä kolmesta sukupolvesta. Hayes oli hypätessään 101 vuotta ja 38 päivää vanha, mikä tekee hänestä maailman vanhimman laskuvarjohyppääjän.

Aikaisempaa maailman vanhimman laskuvarjohyppääjän titteliä piteli kanadalainen Armand Gendreau, joka oli hypätessään vuonna 2013 vain 35 vuorokautta Hayesia nuorempi. Vanhus kertoo halunneensa suorittaa laskuvarjohypyn 90-vuotiaasta saakka. Miehen nykyään edesmennyt vaimo kuitenkin esteli häntä.

Verdun Hayes palveli toisessa maailmansodassa, osallistuen muun muassa Normandian maihinnousuun. Hänet palkittiin palveluksistaan Kunnialegioonan kunniamerkillä.