Jasmiiniteellä hurjat terveyshyödyt – alentaa syöpäriskiä!

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Jasmiinitee on yleensä vihreäteepohjaista teetä, joka on maustettu jasmiininkukilla. Jasmiinilla maustetun teen historia ja juuret ovat Kiinassa, josta tee rantautui myöhemmin muuallekin. Jasmiiniteen juomisella on monia hyviä terveydellisiä vaikutuksia, minkä vuoksi sitä kannattaakin nauttia säännöllisesti.

Erin Russell kirjoitti teen terveyshyödyistä Shareably-sivustolle ja kertoi, että jasmiinitee tukee sydämen terveyttä ja vahvistaa ihmisten vastustuskykyä. Kiinassa tehdyn tutkimuksen mukaan jasmiiniteetä yli 150 grammaa päivittäin nauttivat henkilöt alensivat suuresti heidän riskiään saada sydänkohtaus.

Jasmiinitee valmistetaan välillä myös valkoiseen tai mustaan teehen, mutta varsinkin vihreäteepohjaisella jasmiiniteellä on huomattu olevan hyviä vaikutuksia syöpäriskin alentamiseen. Tutkijoiden mukaan jasmiiniteen säännöllinen nauttiminen alentaa etenkin rinta-, keuhko- ja vatsasyövän riskiä.