Keittiösi ei ehkä läpäisisi terveystarkastajan tarkastusta – puolet keittiöistä bakteeripesiä

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Terveystarkastajat vierailevat ravintoloiden keittiöissä tarkastamassa, täyttyvätkö niissä hygieniatasoon liittyvät kriteerit. Jokainen voi nyt tässä kohtaa miettiä, läpäisisikö oman kodin keittiö terveystarkastajan käynnin. Ei välttämättä.

Drexelin yliopiston toteuttaman kyselyn mukaan useammat kodit saisivat varoituksen terveystarkastajan vierailun jälkeen. Tutkijat vierailivat sadassa keittiössä Philadelphian alueella. He tarkastivat ihmisten kodit terveystarkastajien tyyliin. Selvisi, että keittiöissä oli merkkejä tuholaisista, raakaa lihaa ei varastoitu oikein ja 15 prosenttia kodeista löytyi listeria- ja kolibakteereja.

Noin puolet keittiöistä piti sisällään vähintään yhden ruokamyrkytystä aiheuttavan organismin. Eniten haitallisia bakteereja löytyi jääkaapista, räteistä, tiskialtaasta ja leikkuulaudoilta. Myös keittiössä kulkevat kotieläimet lisäsivät taudinaiheuttajia. Tutkimustulos julkaistiin Food Protection Trends -julkaisussa.