Näin kirahvit taistelevat – kovaa kyytiä kaulan mitalla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kirahveja kutsuttiin suomen kielessä 60-luvulle saakka nimellä sirahvi. Tästä syystä savanneilla asuva eläin on vanhoissa eläinkirjoissa vielä erikoisella nimityksellä. Kirahvi on maailman korkein maalla elävä nisäkäs.

Kirahvit voivat kasvaa peräti kuusimetrisiksi jättiläisiksi. Niiden kaulat ovat pitkiä suurikokoisten nikamien takia. Yksi kaulanikama on nimittäin peräti 40 senttiä pitkä ja niitä on yhteensä seitsemän. Nyt nettiin on julkaistu videota kirahvien hurjannäköisestä taistelutuokiosta.

Eteläafrikkalaisessa luonnonpuistossa on ikuistettu kahden uroksen taistelu lähellä olevan naaraan huomiosta. Urokset mittelöivät kaulojaan yhteen hakaten ja päällään toisiaan mäiskien. Voittaja pääsee parittelemaan ja jatkamaan sukua.