Pekka Rinne tekemässä historiaa NHL-finaaleissa

Urheilu · Stara.fi

Suomi menestyi vain keskinkertaisesti äskettäin päättyneissä jääkiekon MM-kisoissa, mutta kiekkofanien katseet ovat jo kohdistuneet rapakon taakse Yhdysvaltoihin. Siellä Nashville Predators aloittaa nimittäin NHL-finaalisarjan maanantaiyönä Suomen aikaa Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Predatorsin suomalainen supersankari Pekka Rinne on erään kansainvälisen vedonlyöntiyhtiö kertoimissa ykkössuosikki himoitun Conn Smythe Trophyn voittajaksi. Trophyllä palkitaan finaalisarjan päätteeksi pudotuspelien arvokkain pelaaja.

– Useimmiten valituksi tulee pelaaja joukkueesta, joka on juuri voittanut Stanley Cupin, mutta poikkeuksiakin historiasta löytyy. Jos finaaleissa ei tapahdu ihmeitä, eli Rinne jatkaa ihmeellisiä huippusuorituksiaan, uskomme, että suomalaista ei tällä kertaa voi sivuuttaa, toteaa kansainvälisen peliyhtiön iGaming-asiantuntija Juha Kvist.

Conn Smythe Trophyn saajan valitsevat Professional Hockey Writers’ Association -järjestön jääkiekkotoimittajat. Trophy on jaettu keväästä 1965 alkaen, ja vain kolmesti on valinta kohdistunut Pohjois-Amerikan ulkopuolelle: ruotsalainen Niclas Lidström voitti vuonna 2002, maanmiehensä Henrik Zetterberg 2008 ja venäläinen Jevgeni Malkin 2009. Pekka Rinteen voittajakerroin Conn Smytheen oli pudotuspelien alkaessa huhtikuussa 35. Nyt kerroin on romahtanut ja on enää 1.83, kun Jevgeni Malkin seuraa aivan kintereillä kertoimella 1.95.