Uusi Pirates of the Caribbean hakkereille – vaativat Disneyltä lunnaita

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Walt Disney -yhtiö on ongelmissa hakkeriryhmän väitettyä varastaneensa studion tulevan Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge -elokuvan. Hakkerit uhkaavat julkaista elokuvan etukäteen verkossa, mikäli yhtiö ei maksa heille lunnaita.

Walt Disneyn toimitusjohtaja Bob Iger paljasti hakkereiden saaneen käsiinsä yhtiön uutuuselokuvan ja vaativan siitä lunnaita. Mies ei kuitenkaan kertonut vielä tuolloin, mikä elokuva oli kyseessä.

Deadline-sivusto on sittemmin paljastanut elokuvan olevan Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge. Hakkereiden mukaan he aikovat julkaista elokuvan osissa verkossa, mikäli vaatimuksiin ei vastata. Hakkereiden vaatima tarkka summa ei ole tiedossa.

Disney työskentelee parhaillaan FBI:n kanssa vuodon estämiseksi ja tekijöiden kiinnisaamiseksi. Yhtiö ei aio näillä näkymin suostua hakkereiden vaatimien lunnaiden maksamiseen.

Taannoin hakkeriryhmä The Dark Overlord uhkasi julkaista Netflixin Orange is the New Black -sarjan uudet jaksot verkossa, mikäli yhtiö ei maksaisi heille lunnaita. Netflix ei suostunut uhkavaatimukseen, ja sarjan tulevan tuotantokauden 10 ensimmäistä jaksoa vuosivat verkkoon.