Dexter-kanista kasvatetaan maailman suurinta lemmikkipupua – paino nyt kahdeksan kiloa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Dexter-jättiläiskani on vasta kymmenen kuukauden ikäinen, mutta sillä on jo pituutta huimat 91,5 senttimetriä. Suurikokoisen lemmikkipupun omistajat haluavat kasvatistaan maailman suurimman kanin. Tavoite voi täyttyä pelkästään geenien avulla, sillä nykyistä ennätystä hallitsee Dexterin isä.

Brad Paynter suunnittelee Dexterin kaappaavan vielä jonakin päivänä isäkaninsa Dariuksen tittelin maailman suurimpana kanina. Dexter on jo nyt kolme kertaa tavallisen kanin kokoinen. Se tulee kasvamaan geeniensä ansiosta maailman suurimpien pupuyksilöiden joukkoon – ellei jopa suurimmaksi.

Kahdeksankiloinen pupu on leikkisä ja seurallinen. Dexter syö päivittäin kuusi porkkanaa, kaksi omenaa ja puolikkaan parsakaalin. Sillä on Paynterien takapihalla oma kanikoppi, jossa se voi majailla silloin kun ei leiki perheen koirien kanssa takapihalla. Yöt se nukkuu omassa huoneessaan omakotitalossa.