Näin kauneus määritellään ympäri maailmaa – tunnistatko itsesi?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sanotaan, että kauneus on katsojan silmissä. Nyt katuhaastattelussa selvitettiin miten eri ihmiset näkevät kauneuden kun ihmisiltä ympäri maailmaa kysyttiin mitä heille tulee ensimmäisenä mieleen sanasta kauneus.

WatchCut Video -kanavan tuottaja Blaine kysyi ihmisiltä, että mitä kauneus heille merkitsee. Ihmiset Seattlesta, Pariisista, Bangkokista ja monista muista kaupungeista ja maista pohtivat kauneutta. Jokaisen ote ja mielipide kauneuteen oli melko erilainen, mikä johtui varmasti omasta taustasta, kulttuurista, itsetunnosta ja kasvatuksesta.

Ihmisten mielestä asenne ja tyylikkyys olivat tärkeämpiä kuin ulkoinen kauneus. Osa oli sitä mieltä, että kauneus kumpuaa henkilön sisältä ja tarkoittaa ihmisen omaa sisäistä rauhaa. Eräs mies oivalsi omassa pohdinnassaan myös sen, että kauneus vaihtelee paljon sen mukaan missä ympäristössä ja kulttuurissa henkilö on.