Kuvasarja paljastaa: Tästä syystä koiraa ei saa jättää kuumaan autoon!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaikki tietävät autojen sisälämpötilan nousevan hellepäivinä korkeisiin lukemiin, mutta siitäkin huolimatta monet jättävät koiransa ajoneuvoon kärsimään kuumuudesta. Tuore kuvasarja paljastaa kekseliäällä tavalla miksi näin ei pitäisi tehdä.

Imgur-käyttäjä Pigwithstripes jakoi sivustolla kuvasarjan, jossa hän on jättänyt auton takapenkille pannulle rikotun kananmunan. Auto sijaitsee auringonpaisteessa, mutta sen ikkunaa on hieman avattu. Kananmuna on kypsynyt kuumassa autossa vain 15 minuutin aikana.

Koirat sietävät ihmisiä huonommin kuumuutta. Toisin kuin hikoilevat ihmiset, ne säätelevät lämpöä lähinnä läähättämisen avulla. Liian pitkä aika kuumassa autossa saattaa pahimmillaan johtaa kuolemaan johtavaan lämpöhalvaukseen tai aivovammaan.

 

Don’t leave your dog in the hot car