Miksi aikuiset nukkuvat unilelun kanssa? Syy selvitettiin viimein

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmisillä on erilaisia unitottumuksia, joista osa voi olla peräisin jo lapsuudesta saakka. Osa ihmisistä nukkuu hyvin rauhallisesti ja äänettömästi kun taas toiset puhuvat unissaan ja kuorsaavat. Nyt uuden tutkimuksen avulla on saatu selville viimein syy siihen mikä tietynlaiseen unikäyttäytymiseen voi vaikuttaa.

Best Mattress Brand -yritys teki tutkimuksen, johon otti osaa 2.000 henkilöä. Tutkimuksessa selvitettiin henkilöiden unikaverit ja lelut, jotka heillä oli lapsina. Kyselystä kävi ilmi, että moni on jatkanut unikaverinsa kanssa nukkumista vielä aikuisiälläkin.

27,7 prosenttia naisista ja 20,1 prosenttia miehistä nukkuu edelleen lemmikin kanssa. 9,6 prosenttia aikuisista naisista ja 2,9 prosenttia aikuisista miehistä kertoi nukkuvansa vielä omien pehmolelujensa kanssa. Yli puolet vastasi nukkuvansa lapsuuden unikaverinsa kanssa siksi, että se lohduttaa, siitä on tullut tapa ja se on nostalgista. Lemmikkien kanssa nukkuvat antoivat eläimen hypätä sänkyynsä siksi, että lemmikki itse haluaa nukkua heidän vieressään.

Best Mattress