Leijalautailun mestari esittelee taitojaan – uhmasi painovoimaa

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Leijalautailun harrastajat kiitävät veden päällä tuulen voimalla, hieman laskuvarjoa muistuttavan suurikokoisen leijan vetämänä. Tuoreella videolla lajiin tutustuttaa kokenut leijalautailija Sam Light.

Light ei suostu harrastamaan lajia vain lauta vedessä kiinni. Kun mies on kiitämässä kuivaa maata kohti, hän hyppää ylös ja suorittaa näyttävän loikan maamassan yli. Välillä hän lautailee sujuvasti jopa kaislikossa ja laiturilla.

Lightin harrastama leijalautailu onnistuisi tuskin aivan lajia aloittelevilta amatööreiltä. Useita palkintoja uransa aikana haalinut brittiläinen mies on kuitenkin harrastanut lajia jo vuodesta 2003 saakka. Miestä onkin kutsuttu yhdeksi maailman parhaista leijalautailijoista.